Köp laddbox till din elbil

köp laddbox

Om du har en elbil, köp laddbox för att kunna ladda den hemma. Om du vill, köp en laddbox hos DT Energi! Det finns många fördelar med att kunna ladda din bil på detta sätt. Bland annat dessa fördelar:

  • Det går att ladda bilen snabbare
  • Det går att ladda bilen säkrare
  • Det är en mer tillförlitlig laddning

Idag är det inte ovanligt att när man köper en elbil, att man får med en så kallad Mode 2-kabel. Denna kabel har en stickkontakt på ena sidan och Typ 2 eller Typ 1 kontakt i änden som ska kopplas in i bilen. Denna bör dock inte användas mer än nödvändigt. Den är för att kunna ladda då det inte finns en laddbox nära.

Smart att köpa en egen laddbox

Att köpa en laddbox och installera hemma, det är riktigt smart. Det är nämligen dumt att ladda din elbil i ett vanligt eluttag. Ett vägguttag är inte utformat för att tåla en sådan hög belastning under en längre tid samt att de har ofta inte heller en dedikerad säkring.

Att ha en egen laddbox hemma är bra, så att du kan ladda din elbil när du vill. Det går även snabbt att ladda upp din bil med den. Det eftersom att du med en laddbox kan ladda med högre effekt än vad det går att göra via ett vägguttag. Dessutom är det alltid säkrare att ladda via en laddbox, eftersom att den kan tala om ifall något inte stämmer. Den stoppar även laddningen på egen hand när din bil är fulladdad.