Letar du efter bra flugfiskerullar?|||20046

Är det så att du vill kolla in ett bra sortiment av flugfiskerullar? Med flugfiskerullar kan du ägna dig åt flugfiske. Dock finns det ju olika rullar som passar olika bra för olika flugfiskespön. En viktig sak är att välja samma klassning på din nya rulle som du har på ditt spö. Grejen är att flugfiskespön, de är uppdelade i olika storlekar, eller klasser. Dessa indikerar vad för slags fiske du kan bedriva med ditt spö och rulle, alltså hur tungt fiske det klarar av.

Ju högre klass du har på ditt flugfiskespö och din flugfiskerulle, desto större fiske och större flugor kan du använda dig av.

Kolla broms på din flugfiskerulle

En annan sak att ha koll på när det gäller att välja mellan olika flugfiskerullar det är vad de har för broms. Dessa rullar fungerar nämligen lite annorlunda mot haspel- eller multirullar. När du kastar med fluga, så kastar du inte med rullen utan den är mer av en förvaring för linan. En viktig sak är då att den klarar av att bromsa den fisk som nappar och kanske drar ut din lina igen.

Välj flugfiskerulle efter typ av fiske

När du står och ska välja mellan olika flugfiskerullar så fundera på vad det är för typ av fiske du ska bedriva. Om det är så att du bara vill fiska harr, i mindre åar och sjöar, så räcker det oftast att ha ett flugspö och en flugfiskerulle i klass 4–6 med en mindre broms. Ska du fiska större fiskar, så bör du gå upp ett par klasser och köra på spö och rulle i klass 9–10.